Ce variante ai la dispozitie daca vrei sa folosesti energie alternativa

Energia alternativă înlocuiește sursele de energie convențională, crescând independența energetică a locuinței tale și scăzând impactul negativ asupra mediului înconjurător. În cazul în care vrei să folosești energie alternativă, ai ocazia să îți reduci considerabil plățile pe care le faci pentru utilități. Iată câteva moduri prin care îți poți alimenta locuința cu energie regenerabilă.

Panourile solare fotovoltaice

Panourile solare sunt, desigur, prima opțiune care îți vine în minte atunci când te gândești la energie regenerabilă. Și nu e de mirare, având în vedere că sunt foarte populare. De regulă, panourile solare se instalează pe acoperiș, dar pot fi montate și în curte. În funcție de latitudinea și orientarea panourilor, poți genera de 10 ori mai mulți watti pe metru pătrat. Câțiva metri pătrați de panouri solare ar trebui să fie suficienți pentru a acoperi consumul mediu al unei locuințe obișnuite. 

În cazul în care e nevoie să îți refaci acoperișul curând, cu siguranță ar trebui să iei în considerare să investești în șindrilă solară. În timp ce panourile fotovoltaice clasice sunt montate deasupra acoperișului, șindrila solară ia locul țiglei de pe acoperiș. Desigur, un mare dezavantaj al energiei solare este faptul că nu funcționează decât când e soare afară. Dacă îți dorești ca locuința ta să aibă energie electrică și după apusul soarelui, va trebui să îți găsești un furnizor de energie sau să investești într-un alt tip de energie regenerabilă.

Turbinele eoliene

Turbinele eoliene se găsesc în mod tipic în parcuri eoliene sau în largul mării. Cu toate acestea, poți instala o mică turbină eoliană pe proprietatea ta pentru a-ți alimenta locuința. Totuși, există câteva dezavantaje care fac turbinele eoliene destul de puțin populare în zonele rezidențiale: nu sunt foarte estetice, fac mult zgomot și ocupă un spațiu destul de mare. Daca aceste dezavantaje nu te deranjează, atunci cu siguranță vei aprecia faptul că energia eoliană este mai sigură decât cea solară, iar o turbină de dimensiuni potrivite poate genera toată energia de care ai nevoie.

Panourile solare termice

Cele mai citite articole

Energia solară nu e folosită doar pentru a genera electricitate, ci poate fi folosită și pentru a-ți încălzi locuința. Sistemele solare de încălzire a apei folosesc o rezervă de apă care apoi este pompată în radiatoarele, robinetele și capetele de duș din locuința ta. Acest sistem este mult mai ieftin decât folosirea gazului sau a electricității pentru a încălzi apa, și este foarte ușor de instalat. Poți găsi numeroase modele de panouri solare termice de la Mathaus.

Energia hidraulică

Acest lucru nu se aplică tuturor, dar dacă proprietatea ta conține și o sursă de apă curgătoare, atunci ai noroc. Poți direcționa o parte din fluxul de apă al râului printr-o hidrocentrală care să îți alimenteze casa. Să instalezi o hidrocentrală nu e ușor și, cel mai probabil, va trebui să chemi un profesionist să facă acest lucru, însă avantajele acesteia sunt foarte mari. Spre deosebire de energia solară și cea eoliană, energia hidraulică este stabilă și continuă, ceea ce înseamnă că, orice s-ar întâmpla, casa ta va fi alimentată.

Aer condiționat solar

Poate suna ciudat să folosești razele solare pentru a-ți răci locuința, dar acest lucru este posibil cu un aparat de aer condiționat solar. Acesta folosește același principiu ca și sistemele solare de încălzire a apei, cu excepția faptului că energia e folosită pentru a alimenta un sistem de aer condiționat.

În mod normal, aerul condiționat consumă mai multă energie decât orice alt dispozitiv din casa ta. Acesta poate ridica factura la energie cu niște sume considerabile în fiecare an. De aceea, dacă folosești un astfel de sistem solar, poți economisi bani în timp ce ajuți și mediul înconjurător.

Deși prețul de achiziție a tehnologiilor verzi este destul de ridicat, acesta scade pe zi ce trece. Nu doar atât, dar orice sursă de energie alternativă ai alege, costul acesteia se va amortiza în următorii ani, pe măsură ce economisești bani la facturile de energie și de apă caldă de la furnizorii tăi. Ajută mediul înconjurător și crește eficiența energetică a locuinței tale cu o sursă regenerabilă de energie!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cancerul de prostata poate fi prevenit?

Articolul Urmator

Motive pentru care pierzi la Texas Holdem

Cele mai populare