Cum se face geometria 3D și care sunt avantajele oferite?

Din când în când este necesar ca șoferul să-și ducă mașina la un atelier mecanic pentru a face o aliniere a roților. În aceste momente se pot observa beneficiile geometriei 3D.

Această tehnologie permite alinierea roților unei mașini mult mai precis și mai rapid decât metodele vechi. Cu toate acestea, există încă mulți șoferi care se opun acestui lucru, deoarece nu știu cum funcționează. Cele mai bune service-uri oferă de mult timp geometrie 3Dși au echipamentele necesare pentru a obține cele mai precise servicii.

Ce este geometria 3D?

Geometria 3D este o tehnologie care utilizează software avansat de măsurare a imaginii tridimensionale care asigură o eficiență mai mare în efectuarea alinierii roților unui vehicul. Cu această tehnologie, alinierea se poate face fără a ridica mașina.

Alinierea este un serviciu necesar, așa este obișnuit ca mașina, după un anumit timp de utilizare, să-și prezinte roțile nealiniate în cel puțin unul dintre parametrii suspensiei pentru care au fost proiectate.

Acest lucru se datorează faptului că roțile nu sunt fixate 100% într-o singură direcție. Ele au o anumită flexibilitate pentru a se adapta la diferite terenuri și pentru a evita accidentele. Prin urmare, trecerea prin locuri neregulate dezminte roțile, ceea ce, la rândul său, aduce alte daune vehiculului. Pentru a afla mai multe informații citește mai multe pe Vrom.ro.

 Cum funcționează geometria 3D?

Sistemul de operare al geometriei 3D este destul de simplu de înțeles. Practic, tehnologia are informații actualizate din toate unghiurile de aliniere a roților vehiculelor direct de la producători.

Pe baza acestui lucru, mașina merge pe o platformă care face măsurarea și generează o imagine tridimensională a alinierii roților, unde este posibil să se vadă exact care este poziționarea roții pe fiecare dintre axe.

Având imaginea 3D a roții mașinii și parametrii corecți, este foarte ușor să alinieze anvelopele în conformitate cu instrucțiunile producătorului.

Cele mai citite articole

Software-ul de geometrie 3D în sine se aliniază și, dacă profesionistul responsabil pentru lucrare observă că unele ajustări au lipsit, îl poate efectua rapid manual.

Care sunt beneficiile geometriei 3D?

Geometria 3D are mai multe beneficii importante pe care fiecare conducător auto ar trebui să le cunoască:

1. Aliniere mai rapidă

Unul dintre beneficiile geometriei 3D este că permite alinierea roților să fie mult mai rapidă..

Acest lucru este esențial, deoarece alinierea trebuie efectuată la fiecare 8.000 de kilometri rotiți..

2. Aliniere mai precisă 

Pe lângă faptul că este mai rapidă și mai ușor de făcut, alinierea cu geometria 3D este, de asemenea, mai precisă, deoarece folosește software de ultimă generație pentru a măsura roata.

3. Consum mai mic de combustibil

Roțile nealiniate generează o cheltuială mai mare cu combustibilul. Logica este simplă: dacă roata este nealiniată, se confruntă cu mai multă rezistență la rotire. Cu cât este mai multă rezistență, cu atât motorul va trebui să producă mai multă putere.

Atunci când trebuie să îți aliniezi roțile este foarte important să alegi un service în care să ai încredere pentru că o aliniere optimă te va ajuta cu siguranță să obții cele mai bune rezultate atunci când te deplasezi. În plus, atunci când roțile nu sunt corect aliniate, există riscul ca acestea sa se tocească inegal și să se deterioreze.

 Sursa foto: https://ziaruldebucuresti.ro/

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum să gestionezi şi cum să aplanezi o ceartă în cuplu ?

Articolul Urmator

Terapia online: ce este, care sunt avantajele şi diferenţele cu terapia tradiţională şi când să o alegeţi

Cele mai populare