Cum să gestionezi şi cum să aplanezi o ceartă în cuplu ?

Pare greu, dar este relativ uşor să faci asta dacă îţi doreşti cu adevărat să păstrezi aceea relaţie în care te eşti. Există momente tensionate în orice cuplu, asta nu înseamnă că va urâţi, sau că vă vreţi răul unul altuia; o ceartă porneşte de la nenumărate motive, cele mai frecvenţe fiind banale şi fără rost să continui cu argumente şi contracararea celuilalt.

Uneori, lupta unui cuplu începe cu ceva nesemnificativ, dar dacă nu faci ceva în acel moment, problema crește și crește, până când creezi o situație dificilă. Într-o relație de iubire, cel mai important lucru care trebuie să existe, este încrederea și comunicarea.

Dragostea este importantă, dar dacă lăsați deoparte comunicarea și încrederea, nu veţi putea gestiona situaţiile conflictuale ce pot să apară.

Din acest motiv, dorim să îţi oferim 3 puncte cheie pe care nu trebuie să le uiţi niciodată atunci când te “lupţi” cu partenerul de viaţa în discuţii, care te vor ajuta pentru aplanarea certurilor în cuplu.

Gândeşte-te cum era relaţia voastră înainte 

Fă un pas înapoi și aminteşte-ţi cât de bine era înainte ca această problemă să intre în viața voastră, dacă ați fost fericiți, dacă v-ați simțit confortabil cu relația, dacă v-aţi înţeles reciproc… trebuie să vă gândiți la vremurile bune, amândoi!

Probabil că discuţiile tensionate nu au fost în trecut atât de dese şi probabil că atunci când erau, ştiaţi să le gestionaţi mult mai bine pentru că dragostea era oarecum la cote maxime în acele vremuri.. Ei bine, aminteşte-ţi cum era atunci şi aplică şi acum! Ia în calcul doar lucrurile pozitive şi nu lăsa nimic negativ să îţi întunece mintea.

Nu eşti împotriva lui 

Cele mai citite articole

Când e o problemă de cuplu, nu înseamnă că ești tu împotriva lui și nici el nu o face împotriva ta, ci voi doi împotriva problemei.

Într-o situaţie tensionată, trebuie să fiţi uniţi pentru a putea remedia problema, nicidecum separaţi. Pentru a trata cu responsabilitate o ceartă, află cum să te calmezi, accesând https://putereamintii.ro/blog/cum-sa-te-calmezi/.

Nu fi tăcut 

Dacă ceva nu ţi se pare bine, spune-o, nu o păstra de teama de a „înrăutăți situația”, la sfârșitul zilei vei păstra asta și acest lucru va afecta foarte mult.

Cel mai important lucru este că vorbești clar (fără să strigi și să reproșezi) și să îi permiţi partenerului tău să se exprime în același mod.

Știm, poate, din cauza căldurii momentului ai uitat toate acestea, dar este important să iei un minut, să ai o respirație profundă și să analizezi situația.

Merită să lupți pentru asta? Sau e timpul să cedezi și să opriţi conflictul. Aminteşte-ţi că nu există câștigători sau învinși, amândoi discutaţi și rezolvaţi problema de dragul relaţiei voastre.

O relaţie de cuplu are nevoie ca în momentele tensionate apărute, să caute să nu agraveze situaţia prin reproşuri ci mai degrabă să se încerce remedierea problemei de comun acord, printr-o comunicare decentă şi constructivă. Aplanarea certurilor în cuplu ține de ambii parteneri şi trebuie să se încerce pe cât posibil reproşurile din trecut; totul se poate rezolva cu calm şi multă bunăvoinţă din partea ambilor parteneri.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum poți oferi copilului tău o dietă echilibrată pentru copilul tău, conform nutritionist!

Articolul Urmator

Cum se face geometria 3D și care sunt avantajele oferite?

Cele mai populare