Ce este Power Bi ?

Power BI este o colecție de servicii software, aplicații și conectori care funcționează împreună pentru a transforma sursele de date fără legătură în informații coerente, captivante vizuale și interactive. Power BI constă în mai multe elemente care funcționează împreună, începând aceste trei elemente de bază.

Componenta Power BI

·  O aplicație desktop Windows numită Power BI Desktop;

·  Un serviciu online SaaS (Software aş a Service) numit serviciul Power BI;

·  Aplicații mobile Power BI pentru dispozitive Windows, iOS și Android.

Aceste trei elemente: Power BI Desktop, serviciul și aplicațiile mobile sunt concepute pentru a permite crearea, partajarea şi consumul de informații despre afaceri în cel mai eficient mod.

Pe lângă toate aceste 3 elemente, Power Bi prezintă alte două plusuri:

·  Power BI Report Builder, care ajută la crearea de rapoarte paginate pentru partajare în serviciul Power BI.

·  Power BI Report Server, un server de raport local, unde se pot publica rapoartele Power BI, după ce au fost create în Power BI Desktop.

Cele mai citite articole

Pentru companiile care doresc mai multe date analitice decât cele oferite de Excel, Power BI este următorul nivel în business intelligence. Cu Power BI, companiile pot asambla, examina și vizualiza date din întreaga companie, oferindu-le o perspectivă mai bună asupra operațiunilor și performanței lor și permițându-le să ia decizii mai informate pe baza datelor reale.

 Deși produsele de business intelligence tind să fie în principal atribuția analiștilor de afaceri și a oamenilor de știință, datorită naturii sale ușor de utilizat, Power BI poate fi utilizat de o serie de oameni din cadrul unei companii. Modul în care este utilizat depinde de rolul deţinut. Power BI poate genera tablouri de bord personalizate în funcție de ce date sunt relevante și de ce informații este nevoie.

Este utilizat în primul rând de profesioniști în domeniul business intelligence, care îl utilizează pentru a crea modele de date și rapoarte care sunt apoi partajate în întreaga organizație. Este adesea folosit ca un instrument de autoservire de către diferite ramuri ale companiei pentru a verifica progresul și a oferi informații despre performanța echipei. De asemenea este cel mai popular în departamente precum finanțe, marketing, vânzări şi resurse umane.

Având în vedere că întreprinderile recunosc pe deplin importanța unei strategii excelente de analiză a datelor, cererea pentru profesioniști în domeniul business intelligence este în creștere. Power BI Pro se integrează atât cu produsul Microsoft, cât și cu platforme terțe, astfel fiind folosit pentru extragerea datelor de oriunde.

Avantajele Power BI

Cu ajutorul aplicaţiei Power BI este mult mai simplu şi mai uşor acum că toată echipa să lucreze eficient la acelaşi proiect chiar dacă fiecare lucrează de acasă. Cele mai comune avantaje ale Power BI sunt:

–   Aplicaţia este utilă pentru telemunca şi s-a dovedit de maxim ajutor în pandemie;

–   Toţi au acces în timp real la toate documentele şi le pot modifica;

–   Fiecare membru al echipei ştie în ce stadiu se află proiectul şi poate folosi informaţiile share-uite.

Având în vedere toate acestea, este lesne de înţeles de ce Power BI este tot mai des căutat de antreprenori.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Implant dentar într-o singură zi?

Articolul Urmator

4 avantaje pe care le oferă energia regenerabilă

Cele mai populare