4 avantaje pe care le oferă energia regenerabilă

Avantajele pe care energia regenerabilă  le prezintă asupra mediului înconjurător, inclusiv reducerea emisiilor de carbon și a poluării aerului sunt cunoscute pe scară largă de zeci de ani. Cu toate acestea, numeroasele beneficii pe care le oferă energia curată au devenit evidente doar în ultimele decenii, pe măsură ce implementarea tehnologiilor moderne s-a răspândit.

Termenul de „energie regenerabilă” se referă la forme de energie rezultată din procese naturale regenerabile. Astfel, energia luminii solare, a vântului, a apelor curgătoare, a proceselor biologice și a căldurii geotermale pot fi captate de către oameni utilizând diferite procedee.

Toate aceste forme de energie sunt valorificabile cu ajutorul tehnologiei și  generarează energie electrică, încălzesc apa etc.

Ocuparea forței de muncă

Energia regenerabilă oferă un număr semnificativ de locuri de muncă în întreaga lume și în creștere în fiecare an. Sectorul energiei regenerabile, conform estimărilor specialiștilor, a atins un record de 10,3 milioane de oameni la nivel mondial în 2017, determinat de creșterea investițiilor. La rândul său, acesta a fost rezultatul scăderii rapide a costurilor, îmbunătățirilor tehnologice și politicilor guvernamentale de sprijinire a surselor regenerabile de energie.

Sănătate

Cele mai citite articole

Energia eoliană, energia solară și hidroenergia poluează puțin sau deloc aerul. Alte tehnologii de energie regenerabilă, cum ar fi biomasa și cea geotermală, emit poluanți atmosferici, dar la rate mult mai mici decât majoritatea combustibililor convenționali. Poluarea aerului a devenit o problemă extrem de importantă în multe țări în curs de dezvoltare, unde până la 2,9 miliarde de oameni se bazează încă pe lemne și cărbune pentru gătit și încălzirea caselor. Opțiunile mai prietenoase cu mediu, inclusiv biomasa și tehnologiile solare, pot juca un rol important în acest sens.

Elasticitate

Unele tehnologii de energie regenerabilă sunt distribuite în diverse domenii, făcându-le mai puțin predispuse la eșec pe scară largă. Acest lucru aduce avantaje în timpul evenimentelor meteorologice severe sau în situații de urgență complexe, deoarece astfel de tehnologii pot fi lansate rapid oriunde este necesar, oferind, totodată, electricitate oamenilor care trăiesc în zone mai puțin dezvoltate.

Acces la energie

Peste un miliard de persoane nu au acces la electricitate, în timp ce încă un miliard folosesc o sursă care nu este de încredere. Fiabilitatea îmbunătățită, scăderea rapidă a costurilor tehnologice și politicile de susținere au făcut viabile soluțiile independente și mini-rețelele de energie regenerabilă pentru 80% dintre cei izolați din zonele rurale sau în localitățile insulare mici în curs de dezvoltare.

Unul dintre cele mai convingătoare argumente pentru apelarea la surse de energie regenerabilă este că acestea sunt descentralizate și implică și crearea de locuri noi de muncă.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ce este Power Bi ?

Articolul Urmator

Colaborarea cu o firmă de servicii funerare Bucureşti aduce doar avantaje rudelor defunctului!

Cele mai populare