Iti faci griji cu privire la costul intretinerii masinii?

Verificarile periodice contribuie la cresterea sigurantei la conducere, a performantei, a duratei de viata a autovehiculului si pe termen lung, la economisirea de bani. Intretinerea obisnuita a masinii este o activitate necesara, pentru a ne asigura ca masina este intotdeauna gata sa functioneze la maximum din aceasta cauza este necesar sa apelezi la un service auto autorizat.

Cele mai importante verificari periodice, cupoane si revizii, sunt intalniri esentiale pentru a evalua starea masinii si pentru a se asigura ca toate dispozitivele contribuie la asigurarea performantei maxime posibile.

Legea si instructiunile furnizate de producatori impun o serie de verificari cu termene fixe. Aceste intalniri nu trebuie deloc neglijate, de asemenea, pentru a evita lovirea de penalitati sau pierderea dreptului la garantia din fabrica. Pe langa verificarile deja programate, este totusi bine sa supuneti masina la examenul unui expert chiar si inainte de o calatorie lunga, de plecare pentru vacanta sau, pur si simplu, atunci cand exista chiar si cea mai mica indoiala cu privire la eficienta sa completa.

De ce sa cheltuiti bani pentru un control auto?

Costurile de intretinere a masinii reprezinta un element semnificativ in bugetul anual al cheltuielilor legate de gestionarea masinii. Analizand problema un pic mai in profunzime, observam totusi ca, pe termen lung, punctualitatea in verificari si in tabelul de intretinere a masinii este o alegere care da roade.

In timpul unui control, este posibil sa observati defectiunea unei componente care, daca este inlocuita cu cativa euro, va permite sa evitati daune semnificative in viitorul apropiat. Cel al curelei de distributie uzate este un exemplu clasic care demonstreaza ceea ce face necesar schimbul kit-ului de distributie. Daca mecanicul profesionist care efectueaza examinarea realizeaza necesitatea inlocuirii curelei, operatia poate costa de la cateva zeci la cateva sute de lei.

Aceasta interventie, care este necesara pentru aproape toate masinile, daca este intarziata poate duce la ruperea brusca a curelei si deteriorarea grava a motorului. In general, o intretinere adecvata va permite sa mentineti un nivel ridicat de confort, eficienta si siguranta la volan si merita, deoarece creste ciclul de viata al masinii.

Cele mai citite articole

Verificati si inlocuiti filtrele

Pentru a respecta tabelul de intretinere a masinii, este, de asemenea, esential sa verificati functionarea corecta a unor filtre. Filtrul diesel, de exemplu, este foarte important la automobilele diesel, deoarece protejeaza impotriva impuritatilor continute in combustibil. Instructiunile pentru schimbarea filtrului variaza in functie de modelul masinii.

Presiunea si uzura anvelopelor

In timpul oricarei inspectii sau revizii a masinii, se acorda o atentie deosebita starii anvelopelor. Presiunea anvelopelor si nivelurile de uzura a anvelopelor sunt variabile direct legate de performanta si siguranta masinii. Anvelopele necorespunzatoare sezonului, pe suprafata drumului sau prea uzate, reprezinta o cauza serioasa de ineficienta si o posibila sursa de pericol.

Din acest motiv, chiar daca sunt de obicei foarte scumpe, schimbarea anvelopelor trebuie facuta cu promptitudine atunci cand este nevoie.

Importanta detaliilor

O masina in stare de functionare completa are, de asemenea, o caroserie in stare buna, toate luminile functioneaza la 100%, bateria este in stare perfecta, iar lamele stergatoarelor, cand sunt puse in functiune, isi fac treaba pentru a imbunatati vizibilitatea in timp ce conduci.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Dotări importante pentru hoteluri în vreme de pandemie

Articolul Urmator

Airsoft pentru incepatori: Cum folosim pistoalele Airsoft in siguranta?

Cele mai populare