Din când în când pot apărea probleme juridice importante pentru toată lumea: necesitatea întocmirii urgente a unui contract de vânzare-cumpărare, a unui testament, încheierea unui contract de donație sau autentificarea unei copii a unui document. În acest scop, există birouri notariale particulare, unde specialiști în drept sunt autorizați să efectueze astfel de acțiuni și să recunoască tranzacțiile ca fiind legale. Dacă ești din București, poți merge cu încredere la un cabinet notarial în zona Victoriei. Clienții sunt foarte mulțumiți de modul cum au lucrat cu dna. notar Loredana Bîrzu.
Criterii pentru alegerea unui notar bun
Cea mai bună abordare atunci când alegi un bun specialist este ca să studiezi recenziile clienților care au apelat la un anume notariat pe care îl ai în vedere, după care să te uiți puțin și la site-ul său oficial. Dacă există recenzii pozitive, dacă există un rating și recomandări foarte bune, dacă prezentarea web arată bine, atunci poți să te gândești că notarul știe să-și facă treaba bine.
În plus față de evaluarea generală a activităților biroului notarului, mai există și alte elemente de bază care îți pot spune cum să alegi un bun specialist în domeniu, ce să cauți și cum să nu greșești atunci când iei decizia finală de a-i solicita serviciile. Iată în cele ce urmează doar câteva dintre acestea.
Aspectul cabinetului notarial
Când vizitezi un birou notarial, în primul rând, este necesar să evaluezi felul în care arată biroul respectiv. Eleganța și confortul din incinta acestuia îți creează o primă impresie favorabilă a întâlnirii, te pregătește pentru succesul unui dialog constructiv cu notarul ce își desfășoară acolo activitatea. Ordinea și curățenia biroului vorbește direct despre profesionalismul și simțul responsabilității notarului în cauză.
Dacă incinta are un aspect îngrijit, înseamnă că specialistul este serios.
Domeniile de expertiză notarială
Fiecare birou notarial are o anumită gamă de servicii pe care o oferă clientelei sale prioritar: de la cele mai frecvente, de exemplu testamente, vânzarea de apartamente, până la dezbaterea de succesiuni.
Orice notar trebuie să poată ca să fie capabil profesional a desfășura diferite tipuri de tranzacții și proceduri, așa încât, dacă refuză să întreprindă orice activitate de ordin notarial, motivând-o cu argumente de neînțeles și nu cu motive obiective, atunci ar trebui să te îndoiești serios de profesionalismul său.
Existența unei autorizații de funcționare afișată la loc vizibil
Cele mai citite articole
Fiecare specialist în afaceri notariale trebuie să dețină o autorizare specială în acest sens. Fără prezența sa, notarul nu are dreptul să efectueze nicio acțiune cu caracter juridic, iar toate deciziile luate de acesta vor fi invalidate. Când vizitezi un birou, ar trebui vezi acest document, în caz contrar existând riscul de a ajunge la un jurist fără drept de a efectua acte notariale sau la o persoană care te vrea să te înșele.
Programul de lucru al biroului notarial
Destul de des, documentele sau tranzacțiile trebuie întocmite urgent și, prin urmare, un program de lucru convenabil, prelungit, reprezintă un plus imens pentru orice potențial client.
Mulți specialiști din sfera notarială lucrează șapte zile pe săptămână din șapte și au inclusiv un serviciu de vizită la domiciliul persoanelor ce nu se pot deplasa.
Amplasarea cabinetului notarial
Nu mai puțin importantă este locația bună a biroului, dacă cabinetul notarial este situat lângă o stația de metrou sau autobuz, dacă există locuri de parcare. Deci, înainte de a alege, trebuie să te uiți la amplasarea biroului pe hartă.
Costul furnizării de servicii
Atunci când aleg un notar, mulți sunt ghidați de preț. Evident, este de dorit ca tariful pentru un serviciu notarial sau altul să fie unul convenabil.
Nu toată lumea își poate permite ca să meargă la cel mai scump birou notarial din oraș, plus că, serviciile cele mai scumpe nu sunt întotdeauna sinonime și cu cele mai bune.
Prin urmare, ar trebui să alegi un specialist cu tarife acceptabile și să afli în avans care este costul exact al serviciului notarial pe care vrei ca să îl soliciți. Acest lucru se poate face prin telefon, email sau pur și simplu uitându-te la informațiile de pe site-ul oficial al biroului pe Internet.