Cum recunosti anxietatea si cum o tratezi medicamentos?

Anxietatea este una din cele mai cunoscute boli la nivel psihic cu care se confrunta din ce in ce mai multe persoane in societatea moderna actuala, atat persoane tinere, cat si trecute de prima tinerete. Primele manifestari ale anxietatii apar din tinerete si se accentueaza daca boala nu este identificata corect in urma unui consult intr-o clinica psihiatrie si nu este tratata in mod corespunzator.

Pentru a lua in mod corect medicamente pentru anxietate, pacientii trebuie sa urmeze procedura corecta a unui consult de specialitate, sa primeasca un diagnostic si un tratament din partea medicului specialist.

Cum se trateaza anxietatea si care sunt medicamentele potrivite

Anxietatea este o afectiune exprimata la nivelul creierului, care se petrece prin modificarea unor substante la nivelul acestuia. Simptomele de neliniste si de agitatie reprezinta o expresie clara a deficitului de serotonina. Lipsa de energie care insoteste de cele mai multe ori pacientii care sufera de anxietate se exprima prin scaderea de noradrenalina.

Anxietatea este o afectiune ce se trateaza cu medicamente din familia antidepresivelor care cresc cantitatea de serotonina. Inhibitorii selectivi ai recaptarii serotoninei reprezinta medicamente indicate pentru absolut toate tulburarile anxioase. Se recomanda initierea terapiei cu doze mici si asocierea cu benzodiazepina. Efectele adverse care pot sa apara in cazul acestor medicamente includ cresterea sau reducerea poftei de mancare, somnolenta sau insomnie, scaderea libidoului si dureri de cap.

Cele mai citite articole

Medicii specialisti ai clinicii de psihiatrie Hope pot recomanda pacientilor, dupa un consult adecvat, antidepresive cu actiune duala, care sunt foarte eficiente, insa dau greata si dureri de cap, precum si nervozitate, dar si antidepresive triciclice, ale caror efecte terapeutice apar la 8-12 saptamani de tratament.

Durata tratamentelor cu antidepresive poate sa varieze in functie de gravitatea situatiei, dar si de modul in care raspunde pacientul la aceste medicamente. Tratamentul medicamentos cu antidepresive dureaza 6 pana la 9 luni, dar in cazul situatiilor mai grave, poate fi prelungit pana la 12, chiar 24 de luni. Oprirea tratamentului nu se face decat sub directa indrumare a medicului specialist in psihiatrie.

Pentru a opri cu succes tratamentul medicamentos, specialistii recomanda initierea psihoterapiei. Tratamentul medicamentos poate ajuta la instalarea starii de bine rapid, in 3-4 zile pana la 2 saptamani, este usor de administrat, are un cost redus mai ales si actioneaza eficient acolo unde este nevoie.

Uneori, tratamentul medicamentos nu este recomandat deoarece acesta acopera numai efectele, nu si cauzele. In plus, pe langa tratamentul medicamentos, este nevoie de o modificare importanta a tiparelor de gandire, de comportament, a stilului de viata, a calitatii relatiilor cu ceilalti.

Atat adultii, cat si copiii si adolescentii pot beneficia de tratament adecvat si de psihoterapie pentru a-si regasi linistea si pentru a creste sanatosi si echilibrati. Fara doar si poate, anxietatea este una din principalele cauze ale depresiei, iar pentru a nu se ajunge la situatii limita precum sinuciderea, tulburarile de acest gen trebuie tinute sub control prin terapie si prin medicamente, astfel incat emotiile sa evolueze in mod pozitiv.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Provocarea alegerii unor cadouri corporate de Craciun

Articolul Urmator

Cum alegi cea mai buna centrala termica pentru nevoile tale?

Cele mai populare