Scurt ghid pentru achiziționarea ceasurilor de mână pentru femei

Ceasurile de mână au încetat să mai fie numai o piesă funcțională, devenind o adevărată podoabă. Produsele moderne includ o mare varietate de funcții, astfel încât alegerea celui mai bun ceas este o provocare destul de dificilă.

Pe internet sunt disponibile numeroase variante de ceasuri de mână pentru femei, marca Orient, atât ceasuri clasice și elegante, cât și sport sau fashion, din care doamnele pot alege varianta potrivită. În gama de ceasuri Orient intră dispozitive cu mecanism electronic, dar și analogic, cu diferite funcții clasice sau moderne, cu un design special creat pentru un eveniment deosebit, precum și ceasuri simple.

Criterii de achiziționare a ceasurilor de mână pentru femei

Ceasul este un dispozitiv nelipsit din garderoba oricărei femei. Industria ceasurilor de mână este una dintre cele mai diverse piețe, iar, cu puțină răbdare, femeile pot descoperi ceasul perfect, util și foarte atrăgător, care se potrivește perfect cu stilul vestimentar. 

Principalele mărci de ceasuri sunt cele elvețiene, nemțești, japoneze și americane, cu dispozitiv electronic, mecanic sau cu un mix între cele două. Pentru că piața ceasurilor a evoluat foarte mult în mediul online, femeile au posibilitatea de a alege modelul perfect, care să se încadreze în buget și să fie în acord cu preferințele lor.

Cele mai citite articole

Înainte de a începe căutarea celui mai frumos ceas de damă, este important ca femeile să ia în calcul mai multe detalii. În primul rând, contează foarte mult pentru ce plănuiește să îl folosească, dacă se dorește cronometrarea duratei unor acțiuni, dacă femeile au nevoie de o precizie superioară sau dacă au nevoie de un dispozitiv elegant sau casual, pe care să îl poarte la mână și să se potrivească la un anumit tip de ținută.

De asemenea, este important și mecanismul ceasului. Fie că optează pentru mecanism cu quartz, fie că vor un ceas electronic, este important să ia în calcul faptul că un ceas cu cristale quartz este mult mai precis decât unul mecanic, având în principal componente electronice, alimentate de o baterie. Desigur, precizia mai diferă și în funcție de producător și de model.

Afișajul ceasului de mâna poate fi digital, atunci când indică ora folosind cifre afișate direct pe un display mic, dar și analogic, prevăzut cu indicatoare care se rotesc deasupra unui cadran cu cifre sau cu alte marcaje. 

Ceasurile cu un display digital sunt mai degrabă potrivite pentru un look mai sportiv, în timp ce ceasurile cu ace au un aspect mai elegant, clasic, potrivindu-se cu mai multe ținute, atât casual, cât și business sau elegante.

Designul ceasului contează la fel de mult că și mecanismul. Mărimea, culoarea și forma sunt cele mai importante criterii în funcție de care femeile aleg un dispozitiv ca bijuterie atractivă, cu diverse alte funcții utile. Nu în ultimul rând, femeile trebuie să fie foarte atente, atunci când aleg ceasul de mână, și la curea. 

Cureaua contribuie la stilul general al ceasului. Curelele metalice, argintii sau aurii, pot fi elegante, în timp ce curelele din silicon vor fi sport, iar curelele din piele se potrivesc mai bine la rochii sau la ținute business.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Dotări horeca bine alese, pentru afaceri de succes

Articolul Urmator

Agenda personalitate, instrument util pentru a crea o realitate nouă

Cele mai populare