Nimic nu se compară cu savoarea oferită de o cafea proaspătă la prima oră a dimineții! Dacă îți dorești să simplifici prepararea acesteia, atunci poți opta pentru un espressor de cafea. Pe piață, însă, există numeroase modele, așadar cum îl alegi pe cel care răspunde nevoilor tale? Descoperă 7 modele de espressoare potrivite pentru locuința ta!
Espressorul incorporabil
Espressorul incorporabil poate fi integrat cu ușurință într-o bucătărie modernă. Estetica sa sofisticată și materialele de calitate din care este realizat vor conferi o notă elegantă bucătăriei, iar tu vei dispune de mai mult spațiu în această încăpere.
Fiind disponibil atât într-o culoare neagră misterioasă, cât și într-un alb strălucitor, se va integra cu orice tip de design interior. Calitatea cafelei oferite de un espressor incorporabil este asemănătoare celei preparate de un barista experimentat, iar tot ce trebuie să faci este să apeși pe un buton pentru a seta temperatura, intensitatea, dimensiunea și tipul cafelei.
Espressor cu pompă de abur
Espressoarele de cafea cu pompă de abur se găsesc printre primele aparate de cafea care au apărut pe piață. Acestea își trag apa fierbinte din boiler și o trec prin cafeaua râșnită cu ajutorul presiunii aburului. Timpul de preparare a cafelei este relativ scurt, însă gustul său nu e la fel de concentrat și de aromat precum cea realizată de espressoare mai moderne.
Espressorul cu capsule
Cu ajutorul unui espressor cu capsule poți obține o cafea gustoasă într-un timp foarte scurt. Acesta este intuitiv și ușor de utilizat, iar majoritatea modelelor disponibile îți pun la dispoziție mai multe metode de preparare a cafelei, ba chiar poți opta atât pentru băuturi calde, cât și reci. Cu toate acestea, e nevoie să fii atent atunci când achiziționezi capsulele de cafea, deoarece nu toate sunt compatibile cu anumite tipuri de espressoare.
Espressorul cu monodoze
Poți investi într-un espressor cu monodoze dacă îți dorești să ai un aparat de cafea ușor de utilizat și capabil să prepare o cafea de calitate superioară. Principalul avantaj al acestuia este faptul că are o metodă foarte simplă de realizare a cafelei, care nu necesită râșnirea, presarea sau măsurarea acesteia. Tot ce trebuie să faci este să adaugi monodoza în spațiul special destinat, să apeși butonul de pornire, iar cafeaua va fi gata în câteva secunde.
Un espressor cu monodoză are dimensiuni reduse, potrivindu-se perfect chiar și într-o bucătărie mică. Nu doar atât, dar nu are nevoie de întreținere, așadar este și foarte convenient.
Espressorul automat sau superautomat
Espressoarele automate și superautomate fac parte din categoria celor mai performante aparate de cafea care există pe piață. Bugetul pentru achiziționarea lor este peste medie, dar având în vedere modul avansat de preparare a diverselor tipuri de cafele și faptul că sunt incredibil de ușor de folosit compensează pentru acest lucru.
Tot procesul de preparare a cafelei este realizat de espressor, iar tu poți seta concentrația cafelei, ba chiar și tipul de băutură pe care îl preferi: cappuccino, caffe latte, espresso, latte macchiato și lista poate continua. Nu doar atât, dar espressoarele automate și superatomate pot realiza mai multe cești de cafea în același timp. Singurul lor dezavantaj este faptul că sunt destul de voluminoase.
Espressorul semiautomat
Spre deosebire de espressoarele automate și superautomate, în cazul celor semiautomate este nevoie să umpli filtrul cu cafea măcinată și să o tasezi corespunzător, astfel încât aparatul să prepare o cafea perfect echilibrată. Apoi nu trebuie decât să apeși pe butonul de pornire și vei obține o cafea aromată și savuroasă. De asemenea, acestea sunt dotate cu un sistem de spumare a laptelui, iar tu poți regla temperatura apei, dozarea și presiunea cafelei.
Espressorul manual
Espressorul manual nu are râșniță încorporată, folosește cafea măcinată sau capsule, în funcție de model și se pornește și se oprește manual. Dacă ai suficient timp la dispoziție, poți opta pentru un astfel de aparat de cafea, însă este nevoie să te ocupi de întreținerea sa și să îl cureți corespunzător. Spre exemplu, rezervorul detașabil trebuie spălat între folosiri.
Acum că știi ce tipuri de espressoare de cafea există pe piață, îți poți da seama mai ușor care s-ar potrivi nevoilor și bugetului tău. Alege înțelept și ia în considerare aspectul aparatului de cafea, dimensiunile acestuia, performanța și conveniența pe care le oferă.