3 sfaturi pentru o mamica aflata la inceput de drum

Astepti cu nerabdare venirea pe lume a primului tau bebelus? Sau esti deja o proaspata mamica, aflata la inceput de drum pe acest vast si provocator teritoriu al maternitatii? Oricare ar fi situatia, cateva sfaturi de care sa tii cont sunt intotdeauna binevenite, mai ales daca ti se intampla sa te confrunti cu episoade de oboseala sau simti ca problemele te coplesesc. Poti invata oricand cum sa gestionezi lucrurile si cum sa le transformi in favoarea ta, asa incat sa te bucuri pe deplin de aceasta perioada unica si minunata pentru tine si bebelusul tau.

Iata ce iti propunem:

Citeste carti de parenting

Sfaturile si indicatiile pe care le primesti de la cei din jur despre cum sa-ti ingrijesti corect copilul sunt cu siguranta numeroase si oricine se va simti indreptatit sa ti le acorde. 

Este recomandat, insa sa achizitionezi si sa citesti carti despre cum sa iti cresti sanatos bebelusul preferabil chiar inainte ca puiutul tau sa vina pe lume. Vei afla din timp sfaturi pentru fiecare stadiu al sarcinii, dar si pentru etapele post partum si despre cum sa gestionezi toate fazele prin care treci. O astfel de lectura iti va pregati terenul pentru o adaptare mult mai usoara la noul si solicitantul proces al maternitatii, pentru ca pruncul sa aiba un start bun si linistit in viata. In plus, din carti mai poti afla etapele corecte de dezvoltare ale unui copil, cum sa anticipezi nevoile micutului, recomandari de alimentatie si de sanatate, si chiar despre puterea unui parenting pozitiv. Mai exact, vei afla din aceste ghiduri utile cum sa abordezi cu iubire, empatie si atitudine pozitiva, proactiva aceasta perioada de inceput de drum a ta ca mamica, astfel incat sa ajungi la armonie in viata de familie. 

Fii aproape de bebelusul tau

Dupa ce a fost cu tine timp de noua luni, bebelusul tau mai are nevoie de o perioada de adaptare la noua lume cu care intra acum in contact. De aceea, pentru el este extrem de important sa simta inca, instinctiv, apropierea si caldura de cea care i-a dat viata. Prin urmare, tot ce are nevoie acum este contactul direct cu trupul mamei.

In special la inceput de drum, fii alaturi de copilul tau, fizic, pe cat de des poti. Tine-l in brate cat de mult, mangaie-l si fa-l sa-ti simta dragostea. Acum, in primele sale luni de viata, nu este indicat sa incepi sa il disciplinezi pe bebelusul tau, ci sa-i fii sprijin fizic si afectiv pe cat de des poti.

Fii pregatita pentru o etapa dificila si deosebit de frumoasa

Chiar daca responsabilitatea de mamica ti se pare coplesitoare, tine cont ca aceasta este una din cele mai frumoase etape din viata unei femei. Fiecare moment in parte petrecut alaturi de bebelusul tau este unic si irepetabil, de aceea, pretuieste-l ca atare. Trebuie sa te simti privilegiata stiind ca poti sa cresti si sa formezi cu propriile puteri un copil sanatos, din puiutul de om aflat acum la pieptul tau.

Lasa deoparte grijile si incertitudinile, ia fiecare zi asa cum este si nu te lasa descurajata de momentele trecatoare de oboseala! Profita de momentele in care cel mic doarme fie pentru a te odihni si tu odata cu el, fie pentru a gasi moduri de a te reconecta cu tine insati si a-ti gasi linistea interioara. 

Vei vedea in curand ca poti fi cea mai buna mama din lume pentru copilul tau! 

Articolul Anterior

Perete accent cu tablouri, colaje si fotografii: Cum îl creezi?

Articolul Urmator

Cum poti depista o camera ascunsa

Cele mai populare