Întrucât totul evoluează în jur, inclusiv modalitățile prin care poți face bani au evoluat și s-au schimbat, astăzi iți vom prezenta 3 investii din zona crypto care pot avea un potențial uriaș pe termen lung.
Bitcoin
Bitcoin – prima criptomonedă ce a deschis lumea banilor virtuali încă își păstrează locul în linia întâi a clasamentului. Cel mai mult atrage prin faptul că anul trecut a atins cel mai mare preț al său de până acum și anume ~68.000 de dolari, această creștere venind ca o surpriza după o perioadă de scădere. Specialiștii au analizat evoluția Bitcoin și consideră că acesta poate ajunge la 100.000 de dolari. Astfel că această monedă virtuală poate reprezenta o variantă prin care să îți crești veniturile considerabil. Însă, înainte de orice investiție trebuie să analizezi piața și să te pui la punct cu toate informațiile legate de acest domeniu.
Ripple (XRP)
Cele mai citite articole
Printre cele mai cunoscute criptomonede care au o utilitate in această piață se numără și Ripple (XRP). Criptomoneda reușește să deschidă calea spre oportunități uriașe, deoarece poate fi adoptată de instituțiile financiare, fiind posibilă facilitarea oricărei tranzacții prin intermediul acesteia. Criptomoneda Ripple se bucură de o tranzacționare foarte rapidă, reușind să realizeze o tranzacție în ~4 secunde, iar acest aspect nu este singurul avantaj, costurile pe care le ai sunt extrem de mici. Acestea sunt doua dintre motivele pentru care Ripple poate fi o investiție buna pe termen lung. Poți cumpăra Ripple in România prin intermediul platformelor de tranzacționare si a ATM-urilor crypto.
NFT-urile
O altă variantă de investiție sunt NFT-urile, un fenomen ce a luat amploare rapid, transformându-se dintr-un subiect căruia nu-i era acordată prea multă atenție, într-o adevărată modalitate de stocare a valorilor.
Ce este un NFT? Această abreviere vine de la “Non-fungible token”, iar tokenul este ca o dovadă de posesie asupra NFT-ului, oferind posesorului acces la valoarea digitală. Cealaltă parte a cuvântului – nefungibil – reprezintă faptul că token-urile nu pot fi duplicate, ceea ce le oferă colecționarilor o plăcere în plus deoarece nimeni nu poate avea în colecție un duplicat. In continuare vom oferi un exemplu prin care puteți înțelege potențialul unui NFT: vânzarea unui NFT din data de 11 martie 2021 pentru suma de 69,3 milioane de dolari. O sumă imensă pentru un bun digital ce este realizat din 5.000 de fotografii. Creatorul acestuia este Mike Winkelmann, care este în vârstă de 40 de ani. Iar o valoare totală a vânzărilor din anul 2021 este de 25 miliarde de dolari, o sumă ce denotă fluxul mare al vânzărilor NFT-urilor. Tranzacționarea NFT-urilor poate fi riscantă dacă nu poți deduce valoarea pe care acestea o au la perioada respectivă – astfel, daca ți-am trezit interesul pentru o astfel de investiție, iți recomandăm să te informezi foarte bine înainte să iei o decizie.